Mon. Sep 20, 2021
ћирилица /латиница

ВиК: Обавјештење о осмочасовним редукцијама воде

Извор: ФИЛТЕР

Из КП Водовод и канализација Источно Сарајево обајвјештавју грађане да су због смањеног дотока воде на изворишту Тилава, приморани да уведу осмочасовне редукције воде, респоређене према насељима.

Њихово саопштење преносимо у цјелости:

”Усљед дужег сушног периода у претходном периоду дошло је до значајног смањења дотока на изворишту Тилава одакле се водом снадбијевају општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. Тренутни доток са изворишта Тилава заједно са извором Топлик и Топличина не може да задовољи рационалну потрошњу воде гледајући на просјечну потрошњу претходних мјесеци.

Просјечна потрошња претходних мјесеци била је око 140 л/с док у посљедње вријеме достиже и до границе од 180 л/с. Усљед тога долази до убрзаног пражњења главног резервоара на филтер постројењу што нас је доводило у ситуацију да вршимо пригушење цјевовода како би смањили проток и тиме заштитили мрежу, филтер постројење и уредно снабдијели приоритетне потрошаче (болницу и дом здравља).

С обзиром да временске прогнозе нису повољне дошло је до додатног смањења количина воде са изворишта Тилава (доток 64л/с) и изворишта Топлик и Топличина (доток 30л/с), те из тих разлога морамо да приступамо редукцији у трајању од 8 сати по насељима које ће се свакодневно ротирати по датом редосљеду.

Дана 11.09.2021.године:

ПРВО ЗАТВРАЊЕ од 14:00 до 22:00 часова насеља: Младичко поље (Доње Младице 1,2,3 и 4 као и Горње Младице, Бијело поље, насеље Мирослава Берјана (Фамосово насеље), дио Касиндолског батаљона од раскрснице Бијелог поља до раскрснице за улицу Царице Милице.

ДРУГО ЗАТВАРАЊЕ од 22:00 до 06:00 часова насеља: Војковићи, Крупац и дио насеља од кружног тока према Тилави до насеља Враца (улице: дио Војводе Радомира Путника, насеље Прљево Брдо, Јована Рашковића, дио Озренске).

Дана 12.09.2021.године:

ТРЕЋЕ ЗАТВАРАЊЕ од 06:00 до 14:00 часова насеља: Добриња 1 , улица Василија Грђића, и Павловац (улице: Филипа Вишњића, Павловића, Зорана Боровине, Грабска, Гатачка и дио Касиндолског батаљона од броја 17 до броја 83-непарни бројеви).

ЧЕТВРТО ЗАТВАРАЊЕ од 14:00 до 22:00 часова насеља: Топлик од чесме у Топлику према ЕТФ-у, улице: Ђуре Јакшића,дио Цара Душана, дио Цара Лазара, Карађорђева, дио Николе Тесле, Бранка Радичевића, Младичка и Бојовића улица, Прве Сарајевске бригаде, дио Спасовданске улице, дио Хиландарске улице и дио Дечанске улице.

Накнадно затварање се понавља истим ресдослиједом од 13.09.2021. године.

Остала насеља која нису поменута због смањеног притиска у мрежи ће периодично бити у одређеној редукцији, о чему ће бити благовремено обавјештени.

Молимо грађане за разумијевање и да воду троше рационално.”

Filter 2019