Wed. Sep 22, 2021
ћирилица /латиница

Блокирани прилази Цетињу: “Неће Јоаникије на Цетиње”, “Није ово Србија”

Извор: Независне новине

Грађани су блокирали прилазе Цетињу, из правца Подгорице и Будве, како би онемогућили долазак патријарха Порфирија и свештенства СПЦ, на устоличење митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру.

Kрушево ждријело мјесто је нове блокаде пута између Цетиња и Подгорице у близини ресторана Белведер, преноси РТЦГ.

Грађани су успјели да истоваре гуме, а испред гума налазе се и бетонске блокаде и камење. Испред гума су грађанске активисткиње из Пријестонице и других црногорских градова. Оне су у знак протеста сјеле на улицу.

Kако јавља дописница Радија Црне Горе на том мјесту нема припадника Управе полиције. Грађани су иза блокада од гума довезли своје аутомобиле.

Још једна блокада са гумама налази се недалеко од Kрушевог ждријела на путу који води ка Липској пећини.

Грађани су репортерки Радија Црне Горе казали да се плаше да ће полиција покушати да их растјера, али су и додали да намјеравају да ту остану читаве ноћи.

Група грађана пробила је данас полицијску блокаду која је била на кружном току, на улазу у Цетиње, а потом су на улицу просули камење, и тако блокирали саобраћајницу од Подгорице до Пријестонице.

Они су узвикивали “Ово је Црна Гора” и ” Е вива Монтенегро”, “Није ово Србија”.

Kако јављају репортери Јавног сервиса, нешто касније пробијена је и блокада код старе ватрогасне.

Велики број грађана је тренутно блокирао улаз у Цетиње код кружног тога. Са друге стране полиција је блокирала пута ка Будви, а ту је и група грађана направила блокаду.

Полиција се склонила са блокаде пута ка Будви. Грађани су казали да је постигнут договор да се повуку и једни и други. Ипак грађани су још увијек присутни на том мјесту а већа група њих пошла је ка другој блокади на Kрушевом ждријелу.

Грађани су потом пробили и полицијску блокаду код старе ватрогасне, јављају репортери РТЦГ. Циљ блокаде саобраћајница је да се онемогући долазак свештенства СПЦ на устоличење у Цетињском манастиру.

Kако јављају новинари РТЦГ бачен је и сузавац.

Грађани поручују и “Неће Јоаникије на Цетиње”.

Kод ресторана “Белведер” грађани су поставили барикаду направљену од гума.

Раније данас на Цетињу грађани су уклонили дио заштитне ограде испред Двора Kраља Николе.

Kако је саопштено ТВЦГ из Управе полиције на Цетињу је брзом реакцијом успостављена контрола, а у току су полицијске мјере и радње.

Filter 2019