Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /латиница

Ћосић: Нешићева једина брига лични интерес и профит

Извор: Срна

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је данас да предсједник ДНС-а Ненад Нешић “никада није показивао бригу за предузећа `Мофас` и `Фамос`” и да су “његове амбиције искључиво биле везане за његов лични интерес и профит, за шта је развио свима познат модел функционисања”.

“Јадна је она земља у којој на спасавање нечега позива човјек који је потпуно деструктиван и који је све подредио себи и свом личном интересу”, рекао је Ћосић Срни реагујући на Нешићев позив градоначелнику да се укључи у спас посљедње фабрике у овом граду, те обезбиједи макар дио средстава за раднике који су без примања већ неколико мјесеци.

Ћосић је рекао да су он и Нешић били дио заједничке власти, али да у протеклих девет година никада од њега није чуо никакаву бригу, нити интересовање за питање функционисања фабрике “Мофас” и “Фамос”.

“Све што смо радили, радили смо као Општинска управа, заједно са представницима `Мофаса` и `Фамоса` и са Владом Републике Српске. Небројено је много начина на којима смо им помогли и небројено пута је Влада Српске на различите начине интервенисала”, подсјетио је он.

Према његовим ријечима, за све то вријеме Нешић се никада није интересовао, нити га је занимало шта ће бити са “Мофасом” и “Фамосом” и у времену када се дешавају јако лоше ствари он се сад сјетио да неког прозива.

“Само немојте Ви, господине Нешићу. Сјећамо се добро Вашег `аудија А6` и како сте га куповали и набављали, како сте дијелили паре из `Путева Републике Српске`. Знамо и ваш модел функционисања на мјесечном нивоу по принципу – десет одсто мени, а онда ће фактура бити плаћена”, поручио је Ћосић.

Он је истакао да такав Нешићев модел функционисања сви добро знају.

Нешић је позвао премијера Републике Српске Радована Вишковића да одмах смијени, како га је назвао стечајног министра привреде Вјекослава Петричевића јер игнорише закључке Владе везано за проблеме у предузећу “Мофас” из Источног Сарајева. Нешић је позвао и Љубишу Ћосића да се укључи у спас посљедње фабрике у овом граду, те обезбиједи макар дио средстава за раднике који су без примања већ неколико мјесеци.

Filter 2019