Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /латиница

Љетна сезона у Црној Гори превазишла очекивања

Извор: Срна

Љетна туристичка сезона у Херцег Новом превазишла је сва раније пројектована очекивања, иако је остварен мањи туристички промет у односу на укупан број гостију, рекао је предсједник општине Стеван Kатић.

Он је изјавио да у Херцег Новом тренутно борави око 34.000 регистрованих туриста, као и да је највише гостију из Србије и Републике Српске, Федерације БиХ, Пољске, Мађарске, дјелимично из Русије.

Kатић је навео да је љетња сезона превазишла сва очекивања која су пројектована у фебруару и марту.

“Тада смо говорили да бисмо били задовољни када би сезона била на неких 50 одсто од 2019, а сада смо на нивоу од око 95 одсто. Очекујем да ће и до краја августа бити позитиван тренд из 2019”, навео је Kатић.

Он је изразио наду да ће се љетња туристичка сезона бити продужена, јер су све локалне самоуправе на приморју тешко функционисале у претходном периоду.

Kатић је указао да је потрошња мања у односу на 2019. годину, због структуре гостију – мање их је из Русије и скандинавских земаља, а били су традиционални гости Херцег Новог.

“Смањена је платежна моћ туриста тако да имамо 20 одсто мањи туристички промет него 2019, а у односу на број гостију”, објаснио је Kатић и додао да се већ припремају за наредну туристичку сезону, а ради се и много пројеката за инфраструктуру.

Filter 2019