Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /латиница

Шпановићева доминантно до финала

Извор: Агенције

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић пласирала се у финале Олимпијских игара у Токију у скоку у даљ.

Шпановићева је у квалификацијама, након што је преступила у првој серији, у другој скочила тачно седам метара, односно 25 центиметара више од норме.

Ивана је имала најбољи резултат у квалификацијама скочивши два центиметара више од Нијемице Михамбо. Финале у скоку у даљ је у уторак од 3.50 по српском времену.

Мало послије квалификација, Ивана је причала са српским медијима у Токију за које је рекла да ће понедјељак искористити за одмор, а да ће у уторак напасти оно што дуго жели.
 
– Бришемо све што је било данас, фокус је на финалу. Ослањам се на своје искуство и на жељу коју толико дуго имам – рекла је Шпановић српским извјештачима у Токију.

Она је додала да је уочи такмичења била сигурна у себе.

– Пви утисак ми је да сам на великом такмичењу послије две године. Превелика је била пауза. Остали смо досљедни плану и раду и ово само потврђује да ћу бити на добром нивоу. И овај скок је био са великом задршком јер сам направила преступ у првој серији. Само сам желила да направим тај скок преко 6.75 , тако да нам сада остаје да додатно подигнемо расположење и форму – изјавила је Шпановићева.


Filter 2019