Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Šimenc i Hugerland pobjednici kvalifikacione trke za Svjetsko prvenstvo

Izvor: Srna

Slovenka Laura Šimenc i Holanđanin Džoni Hugerland su pobjednici kvalifikacione trke za Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu, održanom danas u Istočnom Sarajevu.

Njih dvoje su bili najbrži među biciklistima koji su se odlučili da voze dužu “Gran fondo” trku koja je startovala u Istočnom Sarajevu i poslije jednog velikog kruga preko Trebevića, te povratka u grad, stigli prvi na Poljice kod olimpijskih krugova.

Portparol ovog događaja Dušan Repija rekao je da je Slovenka izuzetno napornu stazu dugu 100 kilometara prevezla za 3:11,05 časova, a dok je Bik iz Bevelanda savladao za 2:56,08 časova.

Šimencova je nekoliko godina bila profesionalac i imala zapažene rezultate, a sada je aktivni takmičar jednog italijanskog tima na “Gran fondo” trkama. Legendarni holandski biciklista Hugerland je promoter Svjetskog amaterskog prvenstva.

Hugerland je rekao da je bilo prilično naporno, ali da se dobro snašao s obzirom na to da je kroz profesionalnu karijeru volio brdske etape.

“U finišu je bilo baš pakleno, ali sam dan ranije provezao kompletnu stazu i znao sam šta me čeka. Takmičenje je bilo odlično organizovano, na nivou onih koja se održavaju širom svijeta i jedva čekam da dođem u oktobru”, naveo je on.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić je rekao da godinama rade na promociji Jahorine u ljetnom periodu i da je ovo jedan od događaja koji će na najbolji način doprinijeti tome.

Šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ognjen Sladoje odao je priznanje organizatorima koji su učinili sve da na najbolji način ugoste bicikliste iz svih krajeva svijeta.

Iz organizacije su istakli da je Istočno Sarajevo sa svim opštinama u svom sastavu bilo sjajan domaćin kao i Olimpijski centar “Jahorina”. Veliku pomoć pri realizaciji, kako logističku, tako i finansijsku dalo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Na Palama je u petak održana hronometarska trka na kojoj je učestvovalo oko 80 takmičara iz 35 zemalja u okviru kvalifikacione trke za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu.

Načelnik opštine Boško Jugović bio je na cilju i na Jahorini koji je ponovio da je presrećan što su ugostili skoro 500 biciklista iz svih krajeva svijeta.

Direktor takmičenja Vladimir Kuvalja istakao je da je generalna proba uspjela što je čuo od učesnika, kao i komesara UCI Ervina Vanvenkera, te je zahvalio svim institucijama, gradu Istočno Sarajevo i njegovim službama, Olimpijskom centru “Jahorina”.

Svjetsko amatersko prvenstvo u biciklizmu Serije “Gran fondo” biće održano od 5. do 10. oktobra u Istočnom Sarajevu.

Filter 2019