Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /латиница

Чубриловић: Очекивана одлука Клуба Бошњака да минимизира све што уради Српска

Извор: Срна

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић изјавио је Срни да је одлука о покретању заштите виталног националног интереса на законе усвојене на посљедњој посебној сједници уобичајена пракса Клуба Бошњака у Вијећу народа, који желе да минимизирају и ставе по страни све што уради Република Српска.

Коментаришући вето Клуба Бошњака на Закон о непримјењивању одлуке високог представника и Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске, Чубриловић је истакао да се ништа друго није могло ни очекивати.

Предсједник парламента Српске не вјерује да ће Заједничка комисија Народне скупштине и Вијећа народа доћи до заједничког става, што значи да ће вјероватно одлучивати Уставни суд.

“С обзиром на то да није нарушен ниједан међународни акт, ниједан закон, ниједна уставна одредба, сигуран сам да ће Уставни суд донијети одлуку којом ће потврдити законе које је усвојила Народна скупштина”, нагласио је Чубриловић.

Народна скупштине Републике Српске усвојила је на посебној сједници 30. јула по хитном поступку Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске и Закон о непримјењивању одлуке високог представника.

Бивши високи представник Валентин Инцко је након што је поднио оставку на ту функцију наметнуо допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

Filter 2019