Sun. Sep 26, 2021
ћирилица /латиница

Цијене уџбеника на прошлогодишњем нивоу

Извор: Срна

Цијене уџбеника за наредну школску годину у Републици Српској остају на прошлогодишњем нивоу, а Завод за уџбенике и наставна средства приводи крају активности на припреми и њиховој штампи, рекао је Срни директор Завода Бојан Ђенић.

Ђенић је истакао да се сви наслови уџбеника за основну школу, осим нових одобрених, налазе у књижарама, а у наредној седмици очекује да они буду и доступни.

Он је нагласио да се у пословним центрима издвајају и комплетирају уџбеници за ученике основних школа које је обезбиједила Влада Републике Српске како би били ученицима доступни с почетком школске године.

Ђенић је навео да се припремају и испоручују комплети уџбеника које су обезбиједиле поједине локалне заједнице у Републици Српској.

“Цијене уџбеника остале су на прошлогодишњем нивоу и није било значајнијих одступања, а грађанима је на располагању била и куповина уџбеника на рате у свим малопродајним објектима Завода”, рекао је он.

Ђенић је подсјетио да су нови уџбеници за школску 2021/2022. годину за основну школу математика за трећи разред, читанка за шести разред, српски језик и језичка култура за шести разред, читанка за седми разред, српски језик и језичка култура за осми разред и српски језик и језичка култура за девети разред основне школе.

Према његовим ријечима, нови уџбеници за гимназију су географија за први разред, читанка за други разред, збирка задатака из физике са приручником за лабораторијске вјежбе за други разред гимназије општег, природно-математичког и рачунско-информатичког смјера и енглески језик за трећи разред гимназије – уџбеник, радна свеска и приручник за наставнике.

Ђенић каже да су ове школске године нови уџбеници и теорија форме за први разред и историја умјетности за први разред средњих стручних школа, занимање ликовни техничар, техничар дизајна графике, техничар дизајна ентеријера и индустријских производа, историја одјеће за први разред средњих стручних школа, занимање дизајнер модни техничар, естетска њега за први разред козметички техничар.

Према његовим ријечима, нови уџбеници за средње стручне школе су и банкарско пословање за први разред, хигијена и контрола за први разред, основе електротехнике и електронике за први разред, читанка за други разред, економија за други разред и финансијско пословање за трећи разред.

Ђенић је навео да, упоредо са овим активностима, Завод припрема дигиталне садржаје за одређен број наставних предмета који ће бити доступни ученицима и наставницима од почетка нове школске године.

“Уз уџбенике у књижарама Завода купцима је понуђен широк асортиман школског прибора, опреме и наставних средстава, а доступни су и најновији наслови школских лектира”, рекао је Ђенић.

Он је додао да од ове школске године купце очекују и у новоотвореним књижарама у Бањалуци и Братунцу, те реновираним књижарама у Приједору, Источном Сарајеву и Бијељини.

Filter 2019