Wed. Sep 22, 2021
ћирилица /латиница

Филмска прича са Олимпијаде: Српкиња платила такси атлетичару који је каснио на финале

Извор: mondo.rs

Филмска прича са Олимпијских игара, а у центру пажње атлетичар са Јамајке и једна Тијана из Србије.

Спринтер са Јамајке Хансл Парчмент (31) освојио је злато на Олимпијским играма на трци 110 метара са препонама иако је замало закаснио на финале.

Парчмент је сјео у погрешан аутобус и уместо на Олимпијском стадиону завршио испред комплекса базена, а онда му је у помоћ притекла једна Српкиња. У питању је Тијана Стојковић (25) која је у Токију радила као волонтерка, а да није било ње – атлетичар са Јамајке не би ни имао прилику да освоји злато.

Тијана је примјетила збуњеног Парчмента који је од званичника ОИ добио објашњење да може само да се врати у Олимпијско село и потом сједне у прави аутобус, али питање је да ли би стигао на време.

Зато је Српкиња пришла Парчменту и дала му новац за такси којим је стигао до стадиона.

Парчмент је наравно прихватио њену сјајну идеју, одмах је позвао такси и стигао на Олимпијски стадиону у Токију у “минут до 12”, а онда је направио велико изненађење пошто је у финалу своје дисциплине тријумфовао испред америчког спринтера Гранта Холовеја.

Плакао је од среће Парчмент, али добро је знао да је лако могао да остане без свега, па је зато одмах покушао да пронађе волонтерку из Србије која му је помогла.

Парчмент је снимио читав процес како је пронашао Тијану коју је назвао “добром Самарићанком”.

“Ово злато је због тебе, ти си ми помогла!”, захваљивао се Парчмент и потом јој вратио новац за такси који му је дала.

Поклонио јој је уз то и мајицу Јамајке, дозволио јој да држи златну медаљу, а читава прича врло брзо одјекнула је цијелом карипском државом. Тамо је тамошњи премијер Ендрју Холнес објавио дирљиви снимак и позвао Тијану да буде гост владе Јамајке због овог лиепог чина.

Није још познато да ли је прихватила позив, али је Тијана радо обукла мајицу коју јој је олимпијски шампион поклонио и који не би имао злато око врата да није било ње.

“Хвала свима, ово је поклон драгог Хансла и савршено ми пристаје. Хвала ти! Хвала и свима на порукама, не могу довољно да вас се захвалим!”, написала је Тијана на Инстаграму уз жељу да сви буду здрави, а грађани Јамајке јој захваљују на фантастичном потезу.

Најљепша прича Олимпијских игара, нема сумње.

Filter 2019