Sat. Sep 18, 2021
ћирилица /латиница

У четвртак могуће локалне непогоде због падавина

Извор: Срна

У Републици Српској у наредна два дана биће сунчано вријеме, уз малу до умјерену облачност, док су у четвртак, 5. августа, могуће локалне непогоде због падавина, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Ноћас ће бити свјежије, а сутра ујутру ведро или уз малу до умјерену облачност. Током дана у сјеверној половини земље биће сунчано уз малу до умјерену облачност, на југу и истоку уз постепено наоблачење и могућност за по који локални пљусак, а послије подне облачније и на западу и сјеверу, гдје ће мјестимично бити услова за пролазну кишу.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 17, на југу до 19, а највиша дневна од 26 до 32, локално на југоистоку и југу око 35 степени Целзијусових.

У сриједу, 4. августа, јутро ће бити мало до умјерено облачно, током дана сунчано и са сунчаним интервалима и веома топло, а послије подне ће доћи до јачег наоблачења на југозападу и западу, гдје ће увече и у ноћи бити услова за пљускове.

У јужним предјелима углавном ће бити суво, а у централним крајевима ка крајњем истоку биће, мјестимично, услова за локалну кишу или пљусак.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 17, на југу до 19, а највиша дневна од 30 до 35, локално на југу до 37 степени Целзијусових.

У току ноћи и у четвртак, 5. августа, ујутро биће облачно са кишом, пљусковима и грмљавином на југозападу, западу и сјеверозападу, а потом ће се зона падавина ширити на централни појас земље и све ка југоистоку и истоку, те и на остале предјеле, док су могуће и локалне непогоде.

Током дана и вечери локално ће бити пљускова и грмљавине, а престанак падавина се очекује током ноћи на петак, 6. август.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 20, на југу до 23, а највиша дневна на западу од 23 до 25 степени, од централних крајева до истока и југа од 27 до 30, а локално на сјевероистоку и југу до 32 степена Целзијусова.

У петак, 6. августа, током јутра и дана, уз дневни развој облачности у већини предјела, а углавном од југозападних предјела ка планинском појасу на југоистоку, биће претежно облачно, уз услове за кишу или пљусак.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од 10 до 15, на југу и сјеверу до 18, а највиша дневна од 24 до 29, на југу до 31 степен Целзијусов.

Filter 2019