Tue. Oct 26, 2021
ћирилица /латиница

У Српску стигле нове количине друге компоненте вакцине Спутњик

Извор: РТРС

У Републику Српску у оквиру два контигента испоручено је укупно 25.000 доза нових количина друге компоненте руске вакцине Спутњик, које су набављене за имунизацију становништва Републике Српске против ковида 19 и за које је средства обезбиједила Влада Републике Српске.

Из Министарства здравља и социјалне заштите, ријеч је о још једној испоруци вакцина руског произвођача у склопу реализације уговора који Институт за јавно здравство Републике Српске има са велепрометником Крајинагрупом.

До сада је, укључујући и ову испоруку, у Републику Српску стигло укупно 249.300 доза прве и друге компоненте ове врсте вакцина.

Из Министарства подсјећају да се, према упутствима произвођача ове вакцине, ревакцинација другом компонентом вакцине може урадити у периоду од 21 до 90 дана након вакцинације првом компонентом.

Нове количине вакцина допремљене су у складиште увозника у Бањалуци, а по завршетку процедура биће упућене здравственим установама широм Републике Српске за процес вакцинације против вируса корона.

Здравствене установе располажу довољним количинама вакцина више произвођача, а Министарство здравља и социјалне заштите и Институт за јавно здравство Републике Српске још једном позивају грађане да се, уколико до сада нису, што прије вакцинишу против вируса корона и на тај начин заштите своје здравље, у циљу што свеобухватније имунизације становништва.

Filter 2019