Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /латиница

У Палама синоћ одиграна представа “Десет напрема један”

Извор: ФИЛТЕР/Д.Л.

У сали Културно – спортског центру Пале синоћ је изведена позоришна представа „Десет напрема један“ по тексту и режији познате глумице Татјане Кецман.

Глумица Татјана Кецман, аутор текста и главни лик у представи „Десет напрема један“, истакла је да представа говори о десет различитих жена чији су ликови приказани кроз свакодневне животне ситуације.

„У представи глумим десет жена различитих карактера и животних судбина, али свако од нас ће те жене препознати у некој од жена из нашег окружења. Веома је занимљиво бити у кожи неке наше тетке, баке, мајке, сестре, јер то су, у суштини, даме из нашег комшилука. Када су у питању жене које глумим у представи, примијетила сам да мушкарци воле озбиљне и јаке, али истовремено и њежне жене“,  истакла је Кецманова.

Директор „Културно – спортског центра“ Пале Славка Брезо, захвалила је Татјани Кецман за извођење ове представе у Палама и додала да ће публика имати прилику и наредних дана да ужива у разноврсном културном порграму коју је припремио Културни центар.

“Један од разлога зашто смо одлучили да представа ‘Десет напрема један’ буде дио културног програма ‘Госпојинских свечаности’ јесте то што је свима нама потребно више комедије и смијеха у данашњем времену. Татјана је веома позната нама и нашој публици. Један дио живота провела је у Сарајеву, тако да можемо рећи да је наше горе лист. Драго ми је што је публика уживала у представи“, истакла је Брезо.

Начелник општине Пале захвалио је управи „Културно – спортског центра“ Пале за организацију представе, те додао да ће општина увијек подржавати културне догађаје. 

„Лијепо је вечерас бити у паљанском Културном центру, нарочито након периода вируса корона. Драго ми је да имамо културних дешавања у Палама, а види се и по посјети да су људи заинтересовани за овакве манифестације. Мислим да је Татјана Кецман урадила одличан посао, а да је публика уживала“, рекао је Југовић.

Представа „Десет напрема један“ представља питку и лагану комедију у којој главна глумица настоји да разотркије жене и открије њихве маске, игре и ситне лажи.

Без много потешкоће, Кецманова је у поменутој представи одиграла десет жена различитих карактера: Сељанчица из Војводине, Босанка која не излази из теретане, жена с југа Србије, гласна жена, богата, проблематична кћерка, плавуша…

У наставку културног програма,  у Културно – спортском центру биће одржана промоција књиге о Небојши Глоговцу под називом „Глоги“ аутора Александра Ђуришића.

Промоција је предвиђена за 26. август 2021. године са почетком у 19.00 часова.

Filter 2019