У Палама промовисана књига „Глоги“

Извор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Писац Александар Ђуричић синоћ је у просторијама Културног центра у Палама промовисао књигу под називом „Глоги“.

Књига „Глоги“ говори о животу једног од највећих глумаца српске кинематографије 21. вијека, Небојши Глоговцу. По ријечима Александра Ђуричића, писање ове књиге било је једно узбудљиво путовање на којем је провео годину дана истражујући лик, дјело и живот поменутог глумца.

„Ово је књига о једном великом и занимљивом човеку. Радећи на овој књизи, открио сам много детаља. Занимало ме шта се крије иза те личности која је тако велика у глумачком и уметничком смислу и открио сам да се крије један колоритни карактер. Човек, осим тога што је врхунски дочаравао ликове у серијама на екрану, он је био и одличан песник. Имао је велику страст и према моторима, вожњи, вајао је, играо је табле и све то је радио пунокрвно и са страшћу и то избија са страница ове књиге“, истакао је Ђуричић.

Директор Културно – спортског центра Славка Брезо захвалила је свим посјетиоцима који су својим присуством увеличали вече.

„Вечерас је заиста посебно вече у Културном центру јер смо организовали промоцију књиге „Глоги“ нашег познатог писца, Александра Ђуричића. Сви знамо колико је Глоговац био посебан, а наши суграђани су имали прилику да чују све о Глоговцу, његовим првим љубавима, животу иза камера, као и о свим његовим успонима и падовима“, истакла је Брезо.

Бошко Југовић начелник општине Пале истакао је да промоција књиге „Глоги“ представља један од најупечатљивијих догађаја јер говори о глумцу који је оставио неизбрисив траг кроз своја дјела.

„Кажу да човјек живи онолико колико живе његова дјела и сигурно је да је Александар Ђуричић, који је аутор књиге, преузео обавезу да на одређен начин продужи та његова дјела, и због тога сви треба да смо му захвални имајући у виду какав је глумац и умјетник био Небојша Глоговац.“, истакао је Југовић.

Бројни посјетиоци који су присуствовали промоцији књиге „Глоги“ изразили су задовољство на организацији једног оваквог догађаја који им је омогућио да се на дубљи начин упознају са животом и дјелом омиљеног глумца Небојше Глоговца.

„Кроз живот сам погледала све његове филмове, од Небеске удице, Клопке, Устава Републике Хрватске и многих других који су фантастична дјела за сваког глумца а не само за једног Небојшу.. Наш Глоги је могао још много тога да пружи али и за тако кратко вријеме је оставио неизбрисив траг“, истакла је Вања Југовић.

„Част ми је да чујем нешто о свом омиљеном глумцу, Небојши Глоговцу. Јако сам га волио и нажалост, велики глумац је прерано преминуо. Желим да изразим захвалност Културном центру који је организовао једну оваккву промоцију. Моје сјећање на Небојшу Глоговца је стално. Он је један великан од глумца и свакако да ћу и ову књигу радо прочитати“, истакао је Драгољуб Кованчић, један од посјетилаца промоције.

Filter 2019