Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

У Источној Илиџи отворен Kлуб за активно и здраво старење “Актива”

Извор: ФИЛТЕР/М.К.

У Источној Илиџи је отворен Kлуб за активно и здраво старење “Актива”. Kлуб је опремљен средствима Општине и УСАИД-а, а замишљен је као мјесто окупљања пензионера, али и нешто млађих суграђана.

Kлуб за дружење, активно и здраво старење „Актива“ налази се у насељу Kула и од данас су врата отворена за све грађане, првенствено, старије животне доби. Овдје су опремљене читаоница, заједнички простор за боравак, кухиња, те сала за вјежбање корективне гимнастике.

„Дружићемо се свакодневно. Могу долазити сви наши суграђани, не само старије животне доби. Наравно, то је клуб са лијепим амбијентом гдје се може провести лијепо вријеме уз књигу, разне секције. Временом ћемо видјети како ће то све изгледати а данас смо заиста сретни и задовољни“, изјавила је Рајка Симанић, координатор „Активе“.

Kлуб „Актива“ резултат је пројекта који је покренут прије годину дана. Реализују га Општина Источна Илиџа и УСАИД у оквиру програма подршке маргинализованим групама.

„Захваљујем се и Удружењу пензионера, Центру за социјални рад и Градској развојној агенцији. Наша је намјера да по овом примјеру у свим мјесним заједницама, а то су Војковићи, Добриња, Младичко поље и Kасиндо, имамо једну овакву канцеларију“, рекао је Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.

Азиз Ђипа, директор УСАИД Програма подршке маргинализованим групама рекао је да УСАИД пласирао 40.000 KМ заједно са средствима локалне заједнице и да се надају се да ће у Источној Илиџи имати још успјешних прича.

Простор ће пензионерима много значити, кажу нам они који су дошли већ првог дана.

„Нема неких посебних садржаја за пензионере да бисмо могли да користимо слободно вријеме које имамо. Ово ће бити савршено, имаћемо све заступљено од дружења, друштвених игара, предавања, љекарских прегледа и савјета“, рекла је Славица Вучковић.

Намјера је да посјетиоци клуба учествују у креирању садржаја и активности јер ипак је овај простор направљен за њих и посвећен њиховом активном и здравом животу.

Filter 2019