Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

U Istočnom Sarajevu dovoljno vakcina; Grad obezbijedio transportni frižider

Autor: FILTER/M.K.

Grad Istočno Sarajevo finansirao je nabavku transportnog frižidera za potrebe Regionalnog centra u Istočnom Sarajevu Instituta za javno zdravstvo RS.

Rukovodilac Regionalnog centra Vlado Miovčić rekao je da je frižider neophodan za očuvanje “hladnog lanca” ali i veću mobilnost.

“Već je u našem automobilu, čime se stvorila mogućnost da možemo vakcinisati i građane Istočnog Sarajeva koji ne mogu da dođu na vakcinalni punkt, a žele da se vakcinišu”, rekao je Miovčić i pozvao takve osobe da se prijave u Regionalni centar ili svom porodičnom ljekaru.

Iz Instituta poručuju da je sada pravi period za vakcinaciju jer je na području Istočnog Sarajeva povoljna epidemiološka situacija.

Na područje Regionalnog centra stiglo je više od 30.000 doza vakcina, od čega je na prvu dozu potrošeno gotovo 17.000 vakcina. Do danas je revakcinisano 9.700 osoba.

“Imamo dovoljno vakcina koje su uskladištene u Regionalnom centru, a imamo i dovoljno vakcina koje su raspodjelom Republičkog štaba dodijeljene našoj regiji, a koje još nismo povukli”, istakao je Miovčić.

Filter 2019