Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

У Источном Сарајеву довољно вакцина; Град обезбиједио транспортни фрижидер

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Град Источно Сарајево финансирао је набавку транспортног фрижидера за потребе Регионалног центра у Источном Сарајеву Института за јавно здравство РС.

Руководилац Регионалног центра Владо Миовчић рекао је да је фрижидер неопходан за очување “хладног ланца” али и већу мобилност.

“Већ је у нашем аутомобилу, чиме се створила могућност да можемо вакцинисати и грађане Источног Сарајева који не могу да дођу на вакцинални пункт, а желе да се вакцинишу”, рекао је Миовчић и позвао такве особе да се пријаве у Регионални центар или свом породичном љекару.

Из Института поручују да је сада прави период за вакцинацију јер је на подручју Источног Сарајева повољна епидемиолошка ситуација.

На подручје Регионалног центра стигло је више од 30.000 доза вакцина, од чега је на прву дозу потрошено готово 17.000 вакцина. До данас је ревакцинисано 9.700 особа.

“Имамо довољно вакцина које су ускладиштене у Регионалном центру, а имамо и довољно вакцина које су расподјелом Републичког штаба додијељене нашој регији, а које још нисмо повукли”, истакао је Миовчић.

Filter 2019