Mon. May 23, 2022
ћирилица /latinica

Ustanova “Master fizikal” donirala opštini Istočno Novo Sarajevo opremu za rehabilitaciju i njegu

Izvor: Srna

Zdravstvena ustanova “Master fizikal” danas je donirala opštini Istočno Novo Sarajevo opremu za rehabilitaciju i njegu, koja će biti instalirana u Centru za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Ljekar Bojan Pavlović iz “Master fizikala” u izjavi novinarima naveo je da je riječ o cjelokupnoj opremi za fizikalnu terapiju koja podrazumijeva svu elektroterapiju, ultrazvuk, lasere, magnetnu terapiju, pa čak i eksenzomate koji se koriste za cjelokupno i stacionirano liječenje u jednoj ozbiljnoj zdravstvenoj ustanovi kao što je Dom zdravlja Istočno Sarajevo.

“Ne bih govorio o vrijednosti ove donacije, to nam nije cilj. Cilj nam je da pomognemo opštini i da Dom zdravlja obezbijedi kvalitetno liječenje naših sugrađana”, rekao je Pavlović.

Direktor Doma zdravlja Istočno Sarajevo Dejan Šešelj istakao je da će ova veoma vrijedna oprema znatno doprinijeti radu fizijatrije, sa kojom rješavaju kompletan krug fizijatrijskog liječenja.

“Ovo je još jedan pokazatelj kako sarađujemo sa `Master fizikalom` i velikim humanistom Bojanom Pavlovićem, da našim sugrađanima možemo da ponudimo što bolju i kvalitetniju fizijatrijsku njegu”, izjavio je Šešelj.

On je posebno zahvalio načelniku Opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanu Katiću, navodeći da je on, posebno u doba virusa korona, imao razumijevanje i uvijek bio na usluzi ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Katić je, zahvaljujući za donaciju, naglasio da je ovo nastavak saradnje sa “Master fizikalom” koji se, ranije potpisanim sporazumom, obavezao da svu predškolsku djecu pregleda, uradi im dijagnostiku i, po potrebi, uputi ih na dalje liječenje.

“`Master fizikal` je našim penzionerima, vlasnicima seniorskih kartica, omogućio popust od 33 odsto za sve usluge koje oni pružaju. Pavlović je obećao da će svim našim starijim sugrađanima omogućiti i besplatnu provjeru gustine kostiju, što će im veoma koristiti”, rekao je Katić.

Ističući ponos što opština ima velikog prijatelja, humanistu i sugrađanina Bojana Pavlovića i što se “Master fizikal” nalazi na području ove lokalne zajednice, Katić je najavio nastavak njihove veoma uspješne saradnje.

Filter 2019