Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Сједница Предсједништва БиХ није одржана: Додик није учествовао

Извор: Срна

Из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ оштро се демантовали информацију да је одржана телефонска сједница овог тијела, истичући да је то још једна лаж очигледно пласирана с циљем покушаја разбијања српског јединства у Републици Српској.

Из Кабинета српског члана Предсједништва рекли су Срни да за именовање чланова Управног одбора Централне банке БиХ, што је било предвиђено дневним редом телефонске сједнице, мора постојати сагласност сва три члана Предсједништва, односно морају бити сви “за”, а апсолутно је јасно свима да ни те сагласности није било, јер је српски члан против продужења њиховог мандата, тако да од данас Управни одбор Централне банке БиХ не постоји.

Истакнуто је да је лаж о наводном одржавању сједнице и наводном учешћу српског члана Предсједништва у њеном раду пласирана у сарајевске медије из зграде Предсједништва БиХ, коју је објеручке прихватила и БН телевизија, јер је јасно да им смета српско јединство и српска слога.

Према наводима из Кабинета, срамотно је да из једне такве институције долазе овакве неистине која би требало да буде озбиљна институција, а не да се бави подвалама и политикантством.

– На њихову жалост, тим дезинформацијама сигурно неће допринијети разбијању српског јединства, напротив, само ће га учврстити – поручили су из Кабинета српског члана Предсједништва.

Filter 2019