Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /латиница

Суд БиХ наредио расписивање потјернице за Савчићем

Извор: Глас Српске

Суд БиХ донио је наредбу за расписивање међународне потјернице за предсједником Борачке организације Републике Српске (БОРС) Миломиром Савчићем, којем је јуче одређен притвор.

-Суд је запримио службену забиљешку Судске полиције у којој се наводи да оптужени Савчић није пронађен на кућној адреси, те да из тог разлога није спроведен до притворске јединице по наредби Суда. Имајући у виду наведено, Суд је донио наредбу за расписивање међународне потјернице -навели су из Суда БиХ.

Из Суда БиХ подсјећају да су јуче донијели рјешење којим су према оптуженом Савчићу укинуте мјере забране, а усвојен је приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање притвора.

Како наводе, та одлука донесена је због „непоштивања изречених мјера забране“, којим му је забрањено контактирање са свим представницима принтаних и електронских медија о чињеницама које се односе на овај кривични поступак, као и јавна обраћања у вези с овим поступком.

-Савчићу је одређен притвор због бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те због нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, а не због опасности од бјекства -, навели су из Суда БиХ, те додали да притвор може трајати најдуже три године рачунајући од дана потврђивања оптужнице, односно до 13. јануара 2023. године или до другачије одлуке Суда.

Filter 2019