Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /латиница

Стартовала друмска трка квалификација за Свјетско првенство

Извор: Срна

Друмска трка квалификација за Свјетско првенство у аматерском бициклизму стартовала је из Источног Сарајева, а учествује око 400 такмичара из 35 земаља.

Почетак трке на Тргу Србије озваничио је начелник општине Пале Бошко Југовић и учесницима пожелио да постигну што бољи резултат и пожелио им да уживају у спортском надметању.

“Нека најбољи остваре пласман за Свјетско првенсто, чији ћемо поносни домаћини бити почетком октобра. Желим да уживате у прелијепим пејзажима олимпијске Јахорине и гостопримству града Источног Сарајева и општина у његовом саставу”, истакао је Југовић у обраћању бициклистима.

Портпарол овог догађаја Душан Репија рекао је Срни да се данас возе двије одвојене трке, на дужинама од 64 и 100 километара.

Он је нагласио да оваквих квалификационих трка у свјету има 25, а у складу са пропозицијама, пласман на Свјетско првенство у аматерском бициклизму оствариће такмичари који се изборе међу 20 одсто најбољих од укупног броја учесника трке.

Проглашење побједника биће одржано на циљу трке на Јахорини, у 14.00 часова.

Организатори ове спортске манифестације Бициклистички савез БиХ и Асоцијација за спорт.

У Источном Сарајеву је у четвртак вече свечано отворена квалификациона бициклистичка трка УЦИ Гран Фондо серија 2021, квалификација за Свјетско првенство у бициклизму, које ће бити одржано од 5. до 10. октобра у Источном Сарајеву.

Filter 2019