Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /латиница

Соколац: Један шумски пожар угашен, други под контролом

Извор: Срна

Шумски пожар у Бабинама код Сокоца послије пет дана је угашен, а у рејону Цврчићи-Имамовићи стављен под контролу, рекли су Срни у Ватрогасном одјељењу Соколац.

Командир ватрогасаца Миле Шарац рекао је да екипе Шумског газдинства “Романија” и даље дежурају на терену, јер је ријеч о пожарима на тешко приступачном терену, гдје се ватра може проширити и подземним путем.

“У оваквим типовима подземних пожара увијек постоји могућност да се и након неколико дана појави ватра тако што у земљи гори коријен, а потом се због дугог сушног периода појављују пукотине у којима има кисеоника што је довољно да се активира и накнадно”, навео је Шарац.

Према његовим ријечима, због такве ситуације су радници соколачког газдинства у сталној вези са припадницима Ватрогасног одјељења како би на вријеме реаговали.

Шумски пожар у селу Бабине угашен је јуче, а избио је 8. августа, око поднева, док се ватра у селу Цврчићи појавила истог дана, послије 16.00 часова.

Шарац је истакао да су соколачки ватрогаци јуче угасили и мањи пожар у мјесту Барник, на подручју Соколовића и спријечили да се ватра са суве траве и ниског растиња прошири на шуму.

Filter 2019