Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

Saobraćaj bez zastoja i posebnih ograničenja

Izvor: AMS RS

U Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se jutros odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su sanacioni radovi. Vozačima se savjetuje da izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Na dionici magistralnog pravca Klašnice-Laktaši od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija jednom kolovozonom trakom zbog rekonstrukcije puta.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik zbog radova na izgradnji mini hidroelektrane, na pravcu Tedin Han-entitetska granica /Križ/, te na magistralnom putu Ljubogošta-Pale zbog izvođenja radova u tunelu “Kalovita brda”.

Zbog izvođenja radova u tunelima Čemerno na magistralnom Brod na Drini dva – Vrba, Čeljigovići na pravcu Lapišnica-Ljubogošta, i Stambolčić na dionici Pale-Podgrab, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na spoju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišča gdje su u toku radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Vlasenici, kao i na pravcu Dobro Polje-Miljevina zbog sanacije klizišta.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ zbog radova u tunelu “Ugar”.

Povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 17.00 časova na snazi su na pravcu Jezero-Šipovo zbog radova na rekonstrukciji puta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na dionici Kozarac-Mrakovica odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog klizišta jednom saobraćajnom trakom saobraća se i na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, kao i na putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminerskih radova aktivne su na dionici magistralnog puta M-I 111 na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/ od 8.15 do 15.00 časova, na dionici magistralnog Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, te na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 08.15 do 15.05 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se još danas na pravcu Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac, te na putu entitetska granica Banj Brdo-granični prelaz Rača do petka, 13. avgusta, i entitetska granica Caparde – granični prelaz Karakaj do subote, 14. avgusta.

U Federaciji BiH u toku su radovi u tunelu Crnaja na pravcu Konjic-Jablanica čega se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova saobraća jednom trakom, te u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija, dionica Simin Han-Caparde, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik-Orašje /Ćehaje/, Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac /Cerovica/.

Na GP Deleuša i Zupci pojačan je intezitet saobraćaja na izlazu iz  BiH, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.Na ostalim GP zadržavanja su kraća.

Filter 2019