Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /латиница

Саобраћај без застоја и посебних ограничења

Извор: АМС РС

У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се јутрос одвија без застоја и посебних ограничења, осим на дионицама гдје су санациони радови. Возачима се савјетује да избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана.

На дионици магистралног правца Клашнице-Лакташи од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се одвија једном коловозоном траком због реконструкције пута.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник због радова на изградњи мини хидроелектране, на правцу Тедин Хан-ентитетска граница /Криж/, те на магистралном путу Љубогошта-Пале због извођења радова у тунелу “Каловита брда”.

Због извођења радова у тунелима Чемерно на магистралном Брод на Дрини два – Врба, Чељиговићи на правцу Лапишница-Љубогошта, и Стамболчић на дионици Пале-Подграб, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на споју магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишча гдје су у току радови на изградњи кружне раскрснице у Власеници, као и на правцу Добро Поље-Миљевина због санације клизишта.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ због радова у тунелу “Угар”.

Повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 17.00 часова на снази су на правцу Језеро-Шипово због радова на реконструкцији пута.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона на дионици Козарац-Мраковица одвија наизмјенично, једном траком.

Због клизишта једном саобраћајном траком саобраћа се и на регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, као и на путу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминерских радова активне су на дионици магистралног пута М-И 111 на локалитету мјеста Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/ од 8.15 до 15.00 часова, на дионици магистралног Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од 8.00 до 15.00 часова, те на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 08.15 до 15.05 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се још данас на правцу Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац, те на путу ентитетска граница Бањ Брдо-гранични прелаз Рача до петка, 13. августа, и ентитетска граница Цапарде – гранични прелаз Каракај до суботе, 14. августа.

У Федерацији БиХ у току су радови у тунелу Црнаја на правцу Коњиц-Јабланица чега се у времену од 20.00 до 5.00 часова саобраћа једном траком, те у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија, дионица Симин Хан-Цапарде, гдје се саобраћај од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на дионицама Сребреник-Орашје /Ћехаје/, Добој-Руданка и Хутово-Столац /Церовица/.

На ГП Делеуша и Зупци појачан је интезитет саобраћаја на излазу из  БиХ, али задржавања за сада нису дужа од 30 минута.На осталим ГП задржавања су краћа.

Filter 2019