Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /latinica

Ritam Evrope – Otvoreno glasanje za najbolju pjesmu

Izvor: RTRS

Na dječijem muzičkom takmičenju Ritam Evrope, opštinu Pale predstavljaće Andrea Pandurević, Jovana Gligorić, Marija Ninković sa njemačkom pjesmom “Glorius”, kao i plesačica Nika Dimić, a glasanje za najbolju pjesmu otvoreno je danas.

Glasanje je otvoreno u Jutarnjem programu Radio-televizije Republike Srpske, a spot kojim će učesnice predstaviti Pale premijerno će moći da se pogleda 25. septembra u 17.20 časova.

Nastavak takmičenja zasniva se na glasanju, kada će svi moći da daju svoj glas za neki od 15 gradova u Republici Srpskoj.

Ritam Evrope naziv je najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću i ima tradiciju dužu više od 12 godina. Kao takvo podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije.

Ritam Evrope je takmičenje koje zapravo okuplja djecu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine, koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pjevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.

Ukupan maksimalan broj gradova predstavnika – takmičara je 24 u jednoj zemlji. Proces priprema djece za televizijski prenos traje devet mjeseci u toku kojih se oni obučavaju sa televizijskim timovima Ritma Evrope da u televizijskom prenosu predstave dodeljenu zemlju Evrope, Izrael ili Australiju.

Po uzoru na Evroviziju, pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa i gledalaca koji glasaju SMS porukama.

Glasanje se vrši tako što se pošalje tekst: PJESMA (razmak) redni broj nastupa – npr. PJESMA 01 na broj 091510720. Glasanje je moguće sa svih brojeva telefona moblinih operatera u BiH.

Više informacija o glasanju možete pronaći na Instagram stranici Ritma Evrope.

Grad pobjednik kao nagradu dobija sljedeće godine televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada kao i promociju grada na nacionalnoj televiziji, a djeca grada pobjednika nagradno putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljali.

Filter 2019