Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /латиница

Ритам Европе – Отворено гласање за најбољу пјесму

Извор: РТРС

На дјечијем музичком такмичењу Ритам Европе, општину Пале представљаће Андреа Пандуревић, Јована Глигорић, Марија Нинковић са њемачком пјесмом “Глориус”, као и плесачица Ника Димић, а гласање за најбољу пјесму отворено је данас.

Гласање је отворено у Јутарњем програму Радио-телевизије Републике Српске, а спот којим ће учеснице представити Пале премијерно ће моћи да се погледа 25. септембра у 17.20 часова.

Наставак такмичења заснива се на гласању, када ће сви моћи да дају свој глас за неки од 15 градова у Републици Српској.

Ритам Европе назив је највећег дечијег музичког такмичења, које се емитује на телевизији са националном покривеношћу и има традицију дужу више од 12 година. Као такво подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије.

Ритам Европе је такмичење које заправо окупља дјецу и омладину узраста од 14 до 21 године, која поред свог града или општине представљају и пјевају на језику једне од земаља Европе, Израела или Аустралије.

Укупан максималан број градова представника – такмичара је 24 у једној земљи. Процес припрема дјеце за телевизијски пренос траје девет мјесеци у току којих се они обучавају са телевизијским тимовима Ритма Европе да у телевизијском преносу представе додељену земљу Европе, Израел или Аустралију.

По узору на Евровизију, побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма и гледалаца који гласају СМС порукама.

Гласање се врши тако што се пошаље текст: ПЈЕСМА (размак) редни број наступа – нпр. ПЈЕСМА 01 на број 091510720. Гласање је могуће са свих бројева телефона моблиних оператера у БиХ.

Више информација о гласању можете пронаћи на Инстаграм страници Ритма Европе.

Град побједник као награду добија сљедеће године телевизијски пренос на националној телевизији из свог града као и промоцију града на националној телевизији, а дјеца града побједника наградно путовање у земљу коју су у телевизијском програму представљали.

Filter 2019