Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Republički štab: Građani da se vakcinišu u što većem broju

Izvor: RTRS

Republički štab za vanredne situacije donio je danas Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, kojim je dosadašnje mjere produžio do 30. avgusta 2021. godine.

– Republički štab za vanredne situacije, na današnjoj sjednici, apelovao je na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, te održala stabilna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Štab poziva sve građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što je prije moguće, budući da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih od virusa korona.

U posljednje dvije sedmice, među novozaraženim od virusa korona, preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a posebno je zabrinjavajuće da je više od devedeset odsto oboljelih lica, nevakcinisano.

– Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se nesmetano, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, za sve građane – dodaje se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici, Republički štab za vanredne situacije naložio je Inspektoratu Republike Srpske i nadležnim inspekcijama da, cijeneći epidemilolšku situaciju, pojačaju kontrolu sprovođenja mjera protiv virusa korona.


Filter 2019