Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /латиница

Републички штаб: Грађани да се вакцинишу у што већем броју

Извор: РТРС

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској, којим је досадашње мјере продужио до 30. августа 2021. године.

– Републички штаб за ванредне ситуације, на данашњој сједници, апеловао је на грађане да се у што већем броју вакцинишу против вируса корона, да би се сачувало здравље људи, те одржала стабилна епидемиолошка ситуација у Републици Српској – саопштено је из Владе Српске.

Штаб позива све грађане који се до сада нису вакцинисали да то учине што је прије могуће, будући да се посљедњих дана биљежи сталан раст броја заражених од вируса корона.

У посљедње двије седмице, међу новозараженим од вируса корона, преовладава млађе, радно способно становништво, а посебно је забрињавајуће да је више од деведесет одсто обољелих лица, невакцинисано.

– Вакцинација у Републици Српској одвија се несметано, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, за све грађане – додаје се у саопштењу.

На данашњој сједници, Републички штаб за ванредне ситуације наложио је Инспекторату Републике Српске и надлежним инспекцијама да, цијенећи епидемилолшку ситуацију, појачају контролу спровођења мјера против вируса корона.


Filter 2019