Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

Raspisan konkurs za upis studenata u drugom ispitnom roku

Izvor: Srna

Univerzitet u Istočnom Sarajevu /UIS/ raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2021/2022. godini u drugom upisnom roku.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok počinje 30. avgusta, a završava 3. septembra, saopšteno je iz UIS-a.

Polaganje prijemnog ispita je 6. septembra u 9.00 časova.

Na Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti polaganje prijemnog ispita će se obaviti 6. i 7. septembra u 9.00 časova, dok će polaganje prijemnog ispita na studijskom programu Medicina na engleskom jeziku biti održano 20. septembra u 9.00 časova.

Objavljivanje rezultata konkursa je do 8. septembra do 14.00 časova, a na studijskom programu Medicina na engleskom jeziku do 21. septembra do 14.00 časova.

Upis primljenih kandidata počinje 13. septembra i traje do 19. septembra, a na studijskom programu Medicina na engleskom jeziku do 24. septembra.

Osnovni uslov za upis na studijske programe prve godine prvog ciklusa studija je završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje u Republici Srpskoj i BiH ili ekvivalentno obrazovanje u inostranstvu.

Kandidati koji konkurišu za upis polažu prijemni ispit ili ispit za provjeru sklonosti i sposobnosti.

Detaljnije informacije o uslovima upisa u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2021/2022. godini u drugom upisnom roku mogu se pogledati na veb stranici Univerziteta.

Filter 2019