Fri. Oct 15, 2021
ћирилица /latinica

Radnici ”MOFAS-a” očekuju da Vlada potpuno realizuje zaključke

Izvor: Srna

Radnici preduzeća “MOFAS” iz Istočnog Sarajeva traže od Vlade Republike Srpske da do kraja realizuje svoje zaključke u vezi sa rješavanjem problema u ovoj firmi.

Na zboru radnika “MOFAS-a”, koji je održan danas u krugu preduzeća, konstatovano je da je Vlada Srpske realizovala samo dio svojih zaključaka.

Predsjednik Sidnikalne organizacije “MOFAS-a” Zoran Lazarević kaže da je u petak, 20. avgusta, održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske “gdje su predložena rješenja koja su suprotna zaključcima koje je ranije donijela Vlada u vezi sa ovom firmom”.

Prema njegovim riječima, radnici “MOFAS-a” očekuju da se odredi vremenski rok za realizaciju zaključaka Vlade Srpske.

Po završetku sastanka u krugu fabrike, radnici su spontano izašli na ulicu, prošetali se do zgrade opštine Istočno Novo Sarajevo, gdje ih je pozvao načelnik ove lokalne zajednice Jovan Katić.

Nakon sastanka sa Katićem koji nije davao izjavu, Lazarević je rekao da radnici “MOFAS-a” imaju podršku lokalne zajednice.

“Dogovorili smo se da ćemo zajedno pokušati da organizujemo sastanak sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem/”, rekao je Lazarević.

Radnici “MOFAS-a” dobili su 12. avgusta zaključke Vlade Republike Srpske u kojima je navedeno da se Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite i Ministarstvo finansija obavezuju da obezbijede sredstva za povezivanje staža radnicima i ostvarenje njihovih prava po osnovu rada u ovom preduzeću.

Oni očekuju da se što prije riješe problemi i radnika “FAMOS-a” koji su ranije ostali bez posla i zaposlenih u “MOFAS-u” u vezi sa starim dugovanjima i ona u protekla dva ili tri mjeseca, kao i da se pokušaju sačuvati radna mjesta.

Većinski vlasnici “MOFAS-a” su Šefik Husaković i Oto Dirk sa 51 odsto, dok Vlada Republike Srpske ima 49 procenata uđela u ovom preduzeću.

Filter 2019