Thu. Oct 28, 2021
ћирилица /латиница

Радници ”МОФАС-а” очекују да Влада потпуно реализује закључке

Извор: Срна

Радници предузећа “МОФАС” из Источног Сарајева траже од Владе Републике Српске да до краја реализује своје закључке у вези са рјешавањем проблема у овој фирми.

На збору радника “МОФАС-а”, који је одржан данас у кругу предузећа, констатовано је да је Влада Српске реализовала само дио својих закључака.

Предсједник Сидникалне организације “МОФАС-а” Зоран Лазаревић каже да је у петак, 20. августа, одржан састанак са представницима Министарства привреде и предузетништва Републике Српске “гдје су предложена рјешења која су супротна закључцима које је раније донијела Влада у вези са овом фирмом”.

Према његовим ријечима, радници “МОФАС-а” очекују да се одреди временски рок за реализацију закључака Владе Српске.

По завршетку састанка у кругу фабрике, радници су спонтано изашли на улицу, прошетали се до зграде општине Источно Ново Сарајево, гдје их је позвао начелник ове локалне заједнице Јован Kатић.

Након састанка са Kатићем који није давао изјаву, Лазаревић је рекао да радници “МОФАС-а” имају подршку локалне заједнице.

“Договорили смо се да ћемо заједно покушати да организујемо састанак са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем/”, рекао је Лазаревић.

Радници “МОФАС-а” добили су 12. августа закључке Владе Републике Српске у којима је наведено да се Министарство рада и борачко-инвалидске заштите и Министарство финансија обавезују да обезбиједе средства за повезивање стажа радницима и остварење њихових права по основу рада у овом предузећу.

Они очекују да се што прије ријеше проблеми и радника “ФАМОС-а” који су раније остали без посла и запослених у “МОФАС-у” у вези са старим дуговањима и она у протекла два или три мјесеца, као и да се покушају сачувати радна мјеста.

Већински власници “МОФАС-а” су Шефик Хусаковић и Ото Дирк са 51 одсто, док Влада Републике Српске има 49 процената уђела у овом предузећу.

Filter 2019