Почео “Тамоза куп олимпијских нада”

Извор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Међународни кошаркашки турнир “Тамоза куп олимпијских нада” свечано је отворен синоћ у дворани Спортско-пословног центра „Пеки“ у Палама.

Један од учесника турнира, Марко Мијовић КК „Партизан Пале“ истакао је да је за њега велика част бити дио једне спортске манифестације као што је „Тамоза куп“, те додао да се нада добрим резултатима у наставку такмичења.

„Већ смо одиграли једну утакмицу и нажалост, нисмо побиједили. У наставку такмичења надамо се бољим резултатима као и побједама у Лукавици“, рекао је Мијовић.

Борис Јокановић, тренер „Игокее“ из Александровца, истакао је да је овогодишња организација „Тамоза купа“ на високом нивоу, те пожелио срећу свим учесницима на турниру.

„Дошла је наша кадестка екипа, 13 играча и два тренера. Очекивања су да прође све у спортском духу и фер-плеју, да се дружимо и забавимо. Желим да свим екипама пожелим много среће и да знање и боља припрема побиједе. Све похвале организаторима“, истакао је Јокановић.

Један од организатора турнира Богдан Станојевић захвалио се свима који су дали подршку да се турнир организује девети пут заредом, те изразио наду да се и у наредном периоду настави са том традицијом.

„Утисци су фантастични и морам да похвалим максимално залагање свих екипа, без обзира на то што турнир нема такмичарски карактер, већ је промотивног и афирмативног карактера. Када млади играчи дођу у позицију да играју једни против других, ту нема лако ћемо, већ сви запну до максимума и, за овај претходни период без интензивних тренинга, ниво кошарке је изузетно добар“, рекао је Станојевић

Промотер турнира “Тамоза куп олимпијских нада” Зоран Стевановић, рекао је да је организовање овог турнира од великог значаја за младе кошаркаше.

„Надам се да ће овај турнир трајати још много година, јер је много значајан за младе људе и кошарку, али и за љубитеље спорта у Палама и на Јахорини. Већ годинама сам званични промотер кампа и ово ми је трећа година да долазим у Пале”, рекао је Стевановић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић, захвалио је организаторима на оранизацији једног овако значајног спортског догађаја који окупља бројне кошаркашке клубове.

„Ово је девети пут да се „Тамоза Куп“ одржава у Палама. Ове године наступиће око стотињак играча кадетског узраста. Важно је нагласити да је ту и педагошка прича, камп за судије, и они, прије свега, промовишу општину Пале и Јахорину на најбољи могући начин“, истакао је Југовић.

На турниру учествују омладинске категорије Кошаркашког клуба „Партизан“ из Београда, „Партизан Пале“, „Босна“ и „Кош“ из Сарајева, „Игокее“ из Александровца и КК „Бијељина Плус“ из Бијељине.

Filter 2019