Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /latinica

Ponovo se povećava broj oboljelih; Nadležni apeluju da se građani vakcinišu

Izvor: RTRS

U Republici Srpskoj ponovo se povećava broj inficiranih. Iz Ministarstva prosvjete i Sindikata obrazovanja apeluju na što masovniju vakcinaciju kako bi se nastava odvijala bez poteškoća.

U posljednjih 24 časa u Republici Srpskoj, testirano je 239 laboratorijskih uzoraka, a virus korona je potvrđen kod 41 osobe. Nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Gnjatić je naglasio da je potrebno da prosvjetni radnici i svi oni koji rade u obrazovanju, nauci i kulturi, kao i ostali građani, što masovnije budu vakcinisani da bi školska godina počela bez podjela odjeljenja na grupe, a čas trajao 45 minuta.

Istakao je da Sindikat insistira na dobrovoljnosti i da svako odlučuje u svoje ime, te ukazao da posljednjih dana vlada veliko interesovanje.

 Iz Ministarstva prosvjete navode da će dinamika vakcinacije prosvjetnih radnika uticati na odluku o načinu organizacije nastave u novoj školskoj godini. Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić pozvao prosvjetne radnike, ali i sve građane da se vakcinišu.

Resorna ministarka Natalija Trivić razgovarala je sa direktorom Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislavom Zeljkovićem i epidemiologom Jelom Aćimović o početku nove školske godine i navela je da je u toku masovna vakcinacija prosvjetnih radnika.

– Do početka školske godine očekuje se da će biti vakcionisani svi zainteresovani radnici – navela je ona. 

Trivićeva je iskazala opredjeljenje Ministarstva da školska godina počne na redovan način, bez podjela razreda na grupe, ako to bude dozvoljavala epidemiološka situacija.

Zeljković je istakao da je broj zaraženih u Srpskoj u porastu, zbog čega je nemoguće u ovom trenutku predvidjeti na koji način će se izvoditi nastava u novoj školskoj godini.


Filter 2019