Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /латиница

Поново се повећава број обољелих; Надлежни апелују да се грађани вакцинишу

Извор: РТРС

У Републици Српској поново се повећава број инфицираних. Из Министарства просвјете и Синдиката образовања апелују на што масовнију вакцинацију како би се настава одвијала без потешкоћа.

У посљедњих 24 часа у Републици Српској, тестирано је 239 лабораторијских узорака, а вирус корона је потврђен код 41 особе. Није пријављен ниједан смртни случај.

Гњатић је нагласио да је потребно да просвјетни радници и сви они који раде у образовању, науци и култури, као и остали грађани, што масовније буду вакцинисани да би школска година почела без подјела одјељења на групе, а час трајао 45 минута.

Истакао је да Синдикат инсистира на добровољности и да свако одлучује у своје име, те указао да посљедњих дана влада велико интересовање.

 Из Министарства просвјете наводе да ће динамика вакцинације просвјетних радника утицати на одлуку о начину организације наставе у новој школској години. Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Драган Гњатић позвао просвјетне раднике, али и све грађане да се вакцинишу.

Ресорна министарка Наталија Тривић разговарала је са директором Института за јавно здравство Српске Браниславом Зељковићем и епидемиологом Јелом Аћимовић о почетку нове школске године и навела је да је у току масовна вакцинација просвјетних радника.

– До почетка школске године очекује се да ће бити вакционисани сви заинтересовани радници – навела је она. 

Тривићева је исказала опредјељење Министарства да школска година почне на редован начин, без подјела разреда на групе, ако то буде дозвољавала епидемиолошка ситуација.

Зељковић је истакао да је број заражених у Српској у порасту, због чега је немогуће у овом тренутку предвидјети на који начин ће се изводити настава у новој школској години.


Filter 2019