Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /латиница

Покретање поступка опозива Ђукановића

Извор: Срна

Социјалистичка народна партија /СНП/ саопштила је да упућује иницијативу парламентарној већини за покретање поступка за опозив предсједника Црне Горе Мила Ђукановића због његових скандалозних изјава и позива на нова дијељења и сукобе.

Из СНП-а су поручили парламентарној већини да су за опозив Ђукановића и да њихове потписе “имају на столу”.

Очигледно кршење Устава тренутног предсједника Црне Горе, сматрају у СНП-у, довољан је разлог да коначно “сасијеку” политику подјела, мржње и сукоба у Црној Гори, коју персонификује Ђукановић.

– Неспорно је да држава може обезбиједити све неопходне услове да Српска православна црква оствари Уставом загарантована права. Неспорно је да Ђукановић није достојан функције предсједника Црне Горе – наведено је у саопштењу.

Из ове партије су саопштили да су Ђукановићево понашање и посљедња изјава још један доказ да он није предсједник свих грађана него само Демократске партије социјалиста.

– Сваким даном /Ђукановић/ показује страх за себе и своје сараднике који су опљачкали и уништили Црну Гору, а који морају одговарати пред независним тужилаштвом – навели су из СНП-а.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић сматра да је предстојећем устоличењу митрополита црногорско-приморског Јоаникија дат “непримјерено велики значај” и истиче да би било “паметно тај догађај обавити ван Цетиња”.

– Надам се да нећу бити у ситуацији, а мораћу ако се овај апел не уважи, да 5. септембра на Цетињу и сам будем присутан, тамо гдје је цијело Цетиње, већинска Црна Гора и гдје се брани част и достојанство наше државе – изјавио је Ђукановић.

Filter 2019