Fri. Oct 15, 2021
ћирилица /латиница

Пожар у кањону Таре локализован, сплаварење безбједно

Извор: Срна

Пожар у кањону Таре у потпуности је локализован и нема опасности по туристе који сплаваре овом ријеком, саопштено је из предузећа Национални паркови Црне Горе.

Директор Националног парка Дурмитор Перо Поповић изјавио је да је Служба заштите овог националног парка, обиласком и осматрањем терена, данас утврдила да је пожар локализован.

– С тим у вези, процијењено је да нема опасности по туристе, посебно у дијелу који је претходне седмице био критичан, од Жугића луке до Радован луке – рекао је Поповић.

Из Националних паркова Црне Горе су, имајући у виду негативне посљедице по биљни и животињски свијет, апеловали да се сви корисници простора са највећом пажњом односе према укупним вриједностима заштићених подручја.

Они су позвали посјетиоце националних паркова да избјегавају активности које представљају потенцијалну опасност за изазивање пожара.

Због ширења пожара у кањону Таре, од 15. августа је постојала извјесна опасност по лица која сплаваре ријеком од обрушавања нагорјелог дрвећа и камења, наводи се у саопштењу.

Filter 2019