Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

Požar na Ravnoj planini, hitne službe na terenu

Izvor: Paljanske novosti

Dio šume na području Ravne planine na Palama zahvatio je požar koji je izbio u prijepodnevnim časovima, a sve hitne službe odmah su reagovale i nalaze se na licu mjesta, rekao je za „Paljanske novosti“ rukovodilac Službe civilne zaštite opštine Pale Dragan Elek.

On je naveo da su se šumari borili sa vatrenom stihijom čim su je primijetili, te da su u 12.45 pozvali vatrogasce koji su došli u veoma kratkom roku.

„Vjetar koji duva otežava gašenje požara, a plamen se brzo širi po šumi koja se nalazi oko jedan kilometar od puta. Otežavajući faktor nam je i to što nisu najavljene padavine u narednim danima, kao i gusto rastinje i visoke krošnje drveća“, istakao je Elek.

Rukovodilac Službe civilne zaštite opštine Pale rekao je da je teren nepristupačan za vatrogasne kamione i cisterne, pa su na licu mjesta vozila manje zapremine.

U gašenju požara učestvuju radnici Šumskog gazdinstva „Jahorina“ iz Pala, pripadnici Teritorijalne vatrogasno – spasilačke jedinice Istočno Sarajevo, kao i pripadnici Službe civilne zaštite opštine Pale.

Uzrok požara za sada nije poznat, a Elek je naveo da će više informacija imati u narednom periodu, te da je za sada prioritet lokalizovanje, a potom i potpuno gašenje požara.

Filter 2019