Пожар на Равној планини, хитне службе на терену

Извор: Паљанске новости

Дио шуме на подручју Равне планине на Палама захватио је пожар који је избио у пријеподневним часовима, а све хитне службе одмах су реаговале и налазе се на лицу мјеста, рекао је за „Паљанске новости“ руководилац Службе цивилне заштите општине Пале Драган Елек.

Он је навео да су се шумари борили са ватреном стихијом чим су је примијетили, те да су у 12.45 позвали ватрогасце који су дошли у веома кратком року.

„Вјетар који дува отежава гашење пожара, а пламен се брзо шири по шуми која се налази око један километар од пута. Отежавајући фактор нам је и то што нису најављене падавине у наредним данима, као и густо растиње и високе крошње дрвећа“, истакао је Елек.

Руководилац Службе цивилне заштите општине Пале рекао је да је терен неприступачан за ватрогасне камионе и цистерне, па су на лицу мјеста возила мање запремине.

У гашењу пожара учествују радници Шумског газдинства „Јахорина“ из Пала, припадници Територијалне ватрогаснo – спасилачке јединице Источно Сарајево, као и припадници Службе цивилне заштите општине Пале.

Узрок пожара за сада није познат, а Елек је навео да ће више информација имати у наредном периоду, те да је за сада приоритет локализовање, а потом и потпуно гашење пожара.

Filter 2019