Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /латиница

Пожар на Равној планини под контролом

Извор: Срна

Пожар на Равној планини је стављен под контролу, а још гори у средини пожаришта, рекао је Срни руководилац Службе цивилне заштите општине Пале Драган Елек.

Елек је рекао да су касно синоћ успјели да грађевинском машином прошире трасу пута ка подручју захваћеном пожаром да би ватрогасна возила могла да приђу што ближе и тако омогуће ефикасније и безбједније гашење пожара.

“Успјели смо да проширимо трасу и да изађу највећи камиони и извуку цистерну. Пружили смо око 150 метара цријева и на тај начин смо опколили пожариште”, рекао је он.

Елек је изразио наду да данас неће бити вјетра, те напоменуо да је за сутра најављена киша.

Он је навео да су јуче размишљали да упуте јавни позив за помоћ, уколико им не би успјело да пробију већу трасу за прилаз цистерни.

Према његовим ријечима, у гашењу пожара учествују радници Шумског газдинства “Јахорина” са Пала, мјештани, људе са моторним пилама, тракторима, а јављали су се становници Пала за помоћ, али на срећу, није било потребе за тим.

“Припадници Цивилне заштите су само довозили цистерне, али нису били ангажовани на гашењу због других мањих пожара које су морали гасити”, рекао је он и додао да је Шумско газдинство јединица која припада Цивилној заштити.

Пожар на Равној планини је у суботу, 14. августа, захватио дио шуме, а по позиву шумара одмах су реаговале хитне службе и све вријеме су на лицу мјеста.

Filter 2019