Fri. Oct 15, 2021
ћирилица /латиница

Повећан број саобраћајних незгода у Источном Сарајеву

Извор: Срна

На подручју које покрива Полицијска управа Источно Сарајево у протеклих седам мјесеци евидентирано је 390 саобраћајних незгода, што је за 5,7 одсто више у односу на исти период лани, када се догодило 369, рекла је Срни портпарол Полицијске управе Весна Стокановић.

Стокановићева је нагласила да су, од укупног броја незгода, три са погинулим лицима, 23 са тешко повријеђеним и 62 незгоде са лакше повријеђеним лицима.

Она је истакла да је укупно повријеђено 129 лица, од којих су три смртно страдала, 26 лица теже су повријеђена, док их је 100 задобило лакше повреде.

“Саобраћајне незгоде се најчешће дешавају по дану у периоду од 12.00 до 16.00 часова, а најчешћи узроци су брзина неприлагођена стању и условима пута, у овом случају регистровали смо 98 таквих саобраћајних незгода, због недржања одстојања 51 незгоду, а због вожње уназад 50 саобраћајних незгода”, навела је Стокановићева.

Стокановићева је рекла да припадници Полицијске управе, с циљем смањења броја саобраћајних незгода, континуирано спроводе превентивно-репресивне мјере и радње кроз редовне и појачане контроле учесника у саобраћају, кроз акције контроле брзине, кориштења сигурносног појаса, те контроле вожње под дејством алкохола.

Према њеним ријечима, у току је републичка превентивно репресивна акција “Вози опрезно путуј безбједно”, која траје у периоду јул-август, а чији је циљ смањење броја погинулих у саобраћају.

Filter 2019