Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /латиница

Пале: Прикупљено 66 доза крви

Извор: Срна

У данашњој акцији добровољног давања крви на Палама, која је организована у оквиру Госпојинских свечаности, прикупљено је 66 јединица драгоцјене течности.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије Госпава Пејић рекла је да су била пријављена 82 даваоца, али да, због здравственог стања, нису били сви у прилици да дарују крв.

Она је навела да су данас имали 15 давалаца који први пут дарују крв, додајући да је то лијепа вијест за све.

Члан Управног одбора Удружења Маријана Крсмановић захвалила је свима који су учествовали у акцији, коју је организовало Удружење, и на тај начин помогли онима којима је помоћ неопходна.

Она је захвалила припадницима Оружаних снага БиХ из паљанске касарне “Милош Обилић” што су се у великом броју одазвали данашњој акцији.

“Још једном смо показали да су Паљани веома хумани. Желим свима да поручим да се понашају у складу са нашим слоганом, а то је `Даруј од срца, даруј крв`”, нагласила је Крсмановићева.

Мирна Милошевић Ашоња, љекар у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, истакла је да је значај добровољног давања крви вишеструк, те позвала све здраве и пунољетне особе да се и убудуће одазову оваквим и сличним активностима.

“Ова акција ће много значити онима којима је потребна најдрагоцјенија течност, а ово је већ друга акција Удружења у августу. С обзиром на то да у Болницу `Србија` долазе гостујући професори и изводе се компликованије операције требаће нам више јединица крви”, рекла је Ашоња.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је организатору данашње акције, као и свим становницима општине Пале који су се одазвали и показали велику хуманост.

“Све похвале за Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, јер су показали хуманост, а ово није први пут да нас позитивно изненаде оваквом акцијом”, нагласио је Југовић.

Данашња акција добровољног давања крви организована је поводом крсне славе и Дана општине Пале – Велике Госпојине.

Filter 2019