Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Potpisan protokol o saradnji sa beogradskom opštinom Mladenovac

Izvor: Srna

Predstavnici opštine Pale i opštine Mladenovac, gradske opštine grada Beograda, potpisali su danas na Palama Protokol o saradnji u oblasti obrazovanja i kulture i dogovorili dalju saradnju u oblastima za kojima bude iskazana potreba i interesovanje.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo što su predstavnici opštine Mladenovac odvojili vrijeme da budu gosti u okviru “Gospojinskih svečanosti”, povodom slave opštine Pale.

“To daje neku posebnu težinu i iskazuje posebnu vezu između Srba u Republici Srpskoj i Srbiji. Razgovarali smo o načinima saradnje i upoznali naše goste o tome koliki značaj ima opština Pale u okviru Istočnog Sarajeva i cijele Republike Srpske”, rekao je Jugović novinarima.

On je istakao da o tome govori i činjenica da će kum opštinske slave biti premijer Srpske Radovan Višković i da su kolege iz Mladenovca shvatile da su izabrale opštinu sa kojom imaju šta da razmijene.

“Ponosni smo što jedna beogradska opština može nama da prenese određena iskustva. Riječ je o respektabilnoj lokalnoj zajednici koja ima mnogo kulturnih i sportskih sadržaja i mi tu nalazimo mjesto za razmjenu iskustava i za saradnju”, pojasnio je Jugović.

Član opštinskog Vijeća gradske opštine Mladenovac Zoran Jocić rekao je nakon potpisivanja Protokola o saradnji u oblasti obrazovanja i kulture između opština Mladenovac i Pale da je ta saradnja uspostavljena u posljednjih nekoliko godina.

“Na ovaj način želeli smo da to institucionalizujemo i da stvorimo uslove da i dalje razvijamo saradnju, ne samo u ove dve oblasti, već i u ostalim oblastima za kojima iskažemo potrebu i interesovanje”, rekao je on.

Jocić je naveo da su školarci iz Mladenovca i danas gosti opštine Pale, te da će saradnja biti uspostavljena između obrazovnih institucija i institucija kulture.

“Uspostavićemo i saradnju između udruženja iz oblasti kulture i jedne i druge opštine i pružaćemo podršku jedni drugima prilikom organizovanja manifestacija u oblasti kulture. Radićemo i na zajedničkim projektima u ove dve oblasti, pa ćemo se truditi da apliciramo kod naših matičnih država, ali i na međunarodnim konkursima”, najavio je Jocić.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina rekao je da je ostvarena saradnja zahvaljujući predstavnicima opštine Mladenovac, kao i nekadašnjem odborniku Sanji Lončar Kapuran i Osnovnoj školi “Pale”.

“Saradnja opština Mladenovac i Pale traje neko vrijeme i danas smo to i ozvaničili potpisivanjem Protokola. Nadam se da ćemo u narednom periodu, ovim Protokolom, osnažiti i na drugim poljima ostvariti saradnju sa našom, već sada, bratskom opštinom iz naše bratske Srbije. Nadam se da ćemo i mi uskoro posjetiti opštinu Mladenovac i verifikovati ovu saradnju”, istakao je Škipina.

Predsjednik Skupštine gradske opštine Mladenovac Gordana Dimitrijević Bjeličić ocijenila je da je današnji čin krunisan na lijep način i da je ovo samo formalizovanje onoga što je do sada rađeno.

“Mi očekujemo više saradnje u sportu, poljoprivredi i u svim sferama koje možemo zajedno ostvariti. Gradska opština Mladenovac je otvorena za svaki vid saradnje i inicijative, tako da izvolite i dođite, bićete veoma dragi gosti i nastavićemo dobru saradnju”, poručila je Dimitrijević Bjeličić.

Filter 2019