Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /латиница

Пале: Педијатар почео са радом три пута седмично у Дому здравља

Извор: Срна

У паљанском Дому здравља са радом је почео нови педијатар који ће услуге пружати три пута седмично, рекао је Срни директор ове здрваствене установе Иван Шарац.

Шарац је рекао да је ријеч о озбиљном љекару из соколачког Дома здравља “Др Љубомир Ћеранић” Адријани Станар, која им је изашла у сусрет и понудила своје услуге.

“Услуге педијатра по евиденцији Дома здравља Пале користи 1.431 дијете, а докторица ће долазити понедјељком, сриједом и петком”, навео је Шарац и захвалио Станаревој што је помогла у овоме периоду када је досадашњи педијатар прихватио радни ангажман на другом мјесту.

Према његовим ријечима, здравствена установа ће покушати да нађе још једног педијатра да би употпунила и преостала два дана.

“Расписали смо јавни конкурс, објављен је на сајту Заводу за запошљавање Републике Српске, ‘Гласа Српске’, у Службеном гласнику Републике Српске, па очекујемо у року мјесец дана да се неко јави. Ако не будемо нашли рјешење, некога од младих љекара послаћемо на специјализацију”, поручио је Шарац.

Доктор Станар ће своје услуге пружати понедјељком и петком од 7.30 до 15.00, а петком од 15.00 до 19.30 часова.

Сви пацијенти могу се информисати путем Службе за педијатрију.

Filter 2019