Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Пале: Корисна запремина резервоара повећана за 500 м3

Извор: ФИЛТЕР

На објекту резервоара „Пале 2“ изведени су радови реконструкције хидротехничких инсталација у циљу обезбјезбјеђења веће корисне запремине резервоара, саопштено је из ЈП “Водовод и канализација” а.д. Пале.

“Резервоар је запремине водних комора 2×500 м3, али се до сада за изравнање потрошње користило 500 м3. Данашњим активностима на систему укупна корисна запремина је повећана на 1000м3”, наводи се у саопштењу.

Резервоар „Пале 2“ је највећи и најзначајнији резервоар водоводног система Пала. Поред властите дистрибутивне зоне (висока зона) овим резервоаром се врши снабдијевање резервоара „Пале 1“, односно и ниске зоне.

“Систем транспорта од резервоара „Пале 2“ до резервоара „Пале 1“ је гравитациони, па је обезбјеђење веће корисне запремине првенствено било условљено регулацијом дотока воде у резервоар „Пале 1“. Регулација дотока је ријешена уградњом вентила са пловком којим се онемогућава преливање воде из резервоара „Пале 1“, као и потпуно пражњење резервоара „Пале 2“. Радовима је обезбјеђена оптимизација рада водоводног система насеља Пале и повећани укупни капацитети система, што је нарочито значајно у периодима смањених издашности изворишта воде”, поручују из Водовода.

Иако је за данас био најављен прекид у водоснадбјевању Пала, радници ЈП “Водовод и канализација” а. д. Пале су успјели прије извођења радова да активирају обилазни вод те су радови изведени без затварања дотока воде у дистрибутивну мрежу, тако да су потрошачи имали цјелодневно уредно снабдјевање водом.

Filter 2019