Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Danas memorijalni turnir, svečana sjednica Skupštine i koncert grupe Kerber

Izvor: Srna

U okviru “Gospojinskih svečanosti” povodom Dana opštine Pale – Uspenja Presvete Bogorodice danas će biti otvoren memorijalni košarkaški turnir “Bogdan Boća Lučić”.

Otvaranje memorijalnog turnira predviđeno je u 17.00 časova na sportskim terenima Stanica Pale.

Istog dana biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Pale od 18.00 časova u Kulturnom centru, nakon čega će u 20.30 časova nastupiti grupa “Kerber” na Studentskom trgu Pale.

Na dan slave Uspenja Presvete Bogorodice, sutra od 9.00 časova biće služena arhijerejska liturgija u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, nakon čega će uslijediti litija i defile ulicama Pala, kao i polaganje vijenaca na Centralnom spomen-obilježju.

U 12.30 časova planirano je otvaranje novog objekta Dječijeg centra “Bubamara” Pale, dok će u 13.00 časova biti lomljenje slavskog kolača i ručak u salonu “Kometa”.

Istog dana u 16.30 časova planirano je otvaranje Balkanskog prvenstva za juniore u džudou u Sportsko-poslovnom centru “Peki”, dok je u 19.30 časova zakazana Svečana akademija povodom 100 godina Narodne biblioteke Pale.

Programom “Gospojinskih svečanosti” predviđeno je da u nedjelju, 29. avgusta, bude održan Sabor boraca- Boračka organizacija Pale od 10. do 14.00 časova, a u večernjim časovima Milan Dimić će izvesti predstavu “Savršen kroj”.

Gospojinske svečanosti se završavaju u subotu, 4. septembra, Memorijalnim turnirom u ženskoj odbojci “Veselinka Slijepčević Obradović” u dvorani “Peki”.

“Gospojinske svečanosti” počele su u petak, 20. avgusta, kada je Guslarsko društvo “Starina Novak” na Palama organizovalo guslarsko veče.

Filter 2019