Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Одржан традиционални концерт КУД “Младост” из Пала

Извор: Срна

Традиционални годишњи концерт паљанског Културно-умјетничког друштва /КУД/ “Младост” одржан је у оквиру “Госпојинских свечаности” поводом Дана општине Пале – Успења Пресвете Богородице.

Кореограф и умјетнички руководилац КУД-а “Младост” Младен Крсман новинарима је рекао да су на концерту у Културном центру наступили све секције овог друштва, осим пјетлића који наступају у славској литији на дан славе, као и КУД Романијска врела из Мокрог.

“Учествовали су извођачки ансамбл са фолклорним програмом, изворне и пјевачке групе омладинског ансамбла. Програм у трајању од неких сат и петнаест минуста, ове године прилагођен је временским и епидемиолошким условима и у том смислу надам се да су гледаовци били задовољни”, нагласио је Крсман.

Предсједник овог друштва Милан Чворо појаснио је да ове године због пандемије вируса корона на концерту нису наступили гости из других земаља.

“Сама пандемија вируса корона нам је много пореметила у нашим активностима, међутим, консолидовали смо редове и поново смо организовали турнеју. Ове године били смо на Охриду. Гостовали смо на фестивалу `Разиграни оро`, одакле носимо лијепе успомене и искуства“, нагласио је Чворо.

Он је додао да КУД “Младост” тренутно има око 250 чланова, најавивши да ће на јесен бити вршен упис нових чланова.

Драгана Томић, првак и солиста ансамбла КУД-а “Младост” рекла је да јој је част и задовољство наступати пред својом публиком, а посебно јер је ријеч о концерту поводом општинске славе.

Томићева је рекла да се ансамбл публици представио са четири кореографије – игре са Космета, из Србије и Пирота, а омладински ансамбл са играма из Гламоча.

Filter 2019