Sun. Aug 14, 2022
ћирилица /latinica

Održana svečana sjednica Skupština opštine Pale

Izvor: FILTER/D.L.

U Kulturnom centru Pale održana je svečana sjednica Skupštine opštine Pale na kojoj se razgovaralo o kapitalnim, infrastrukturnim projektima koji su obilježili period između dvije slave. Na sjednici su dodijeljena priznanja za zaslužne pojedince i kolektive.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, istakao je da je opština Pale u proteklih godinu dana realizovala brojne, kapitalne projekte značajne za opštinu.

„Na današnjoj Skupštini posebno smo obratili pažnju na period između dvije slave kada je u pitanju opština Pale. To je period koji je je obilježen virusom korona ali bez obzira na to smo realizovali i završavamo određene kapitalne projekte. Na ovoj svečanoj sjednici smo dodijelili nagrade, tri kolektivne i četiri pojedinačne za zaslužne pojedince i kolektive“, rekao je Jugović.

On je naglasio da je opština uspjela održati finansijsku stabilnost, te dodao da se u narednom periodu očekuje nastavak infrastrukturnih projekata.

„Kada je u pitanju nastavak aktivnosti, sigurno se tu izdvajaju kapitalni projekti koje očekujemo u narednom periodu, a to je izgradnja objekta DIF-a, izgradnja Policijske uprave, zgrade opštine i naravno, ulaganje u Jahorinu. Radi se o izgradnji cjevovoda u vrijednosti od milion konvertibilnih maraka za pumpanje vode iz vrela Prače do rezervoara Mladost koji će obezbijediti sigurnost snabdijevanja vodom kompletne Jahoorine“, rekao je Jugović.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina osvrnuo se na rad Skupštinske u proteklih godinu dana. On je dodao da je Skupštinska većina, koja je konstituisana u januaru ove godine, pokazala zavidan nivo odgovornosti i ozbiljnosti u radu, te donijela nekoliko važnih strategija u prethodnom periodu.

„U okviru Gospojinskih svečanosti i svečana sjednica Skupštine opštine Pale je prilika da rezimiramo period u proteklih godinu dana. Ja ću se osvrnuti na period od konstituisanja nove Skupštinske većine. Od januara do danas imali smo ukupno 8 sjednica. Moram da kažem da je odbornička struktura ljudi, iako se radi o relativno mladim ljudima, pokazala jedan zavidan nivo demokratskog rada. U prethodnom periodu donijeli smo niz vrlo važnih odluka koje tek trebaju u narednom periodu da pokažu rezultate“, rekao je Škipina.

On je čestitao dobitnicima priznanja opštine Pale kako kolektivnim, tako i pojedincima koji predstavljaju dobar primjer da ljudi svojim doprinosom i zalaganjem mogu doprinijeti prosperitetu zajednice.

Skupština opštine Pale kolektivne nagrade uručila je Bolnici “Srbija”, Domu zdravlja “Pale” i Udruženju sportskih ribolovaca “Bistrica”, dok su pojedinačne nagrade dobili Gordana Miletić, Branka Čugalj, Luka Novosel i Nedeljko Jovanović.

Direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija zahvalio je u ime dobitnika nagrada, te izrazio zadovoljstvo što je SO Pale prepoznala trud zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi u vrijeme pandemije virusa korona.

“Iza nas je težak period i odgovorili smo zadatku u najvećoj mjeri. Zdravstveni radnici i dalje će davati maksimum u očuvanju zdravlja stanovništva Sarajevsko-romanijske regije”, rekao je Šešlija.

U okviru “Gospojinskih svečanosti” povodom Dana opštine Pale večeras će na Studentskom trgu na Palama biti održan koncert grupe “Kerber”.

Filter 2019