Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /латиница

Одржана свечана сједница Скупштина општине Пале

Извор: ФИЛТЕР/Д.Л.

У Културном центру Пале одржана је свечана сједница Скупштине општине Пале на којој се разговарало о капиталним, инфраструктурним пројектима који су обиљежили период између двије славе. На сједници су додијељена признања за заслужне појединце и колективе.

Начелник општине Пале Бошко Југовић, истакао је да је општина Пале у протеклих годину дана реализовала бројне, капиталне пројекте значајне за општину.

„На данашњој Скупштини посебно смо обратили пажњу на период између двије славе када је у питању општина Пале. То је период који је је обиљежен вирусом корона али без обзира на то смо реализовали и завршавамо одређене капиталне пројекте. На овој свечаној сједници смо додијелили награде, три колективне и четири појединачне за заслужне појединце и колективе“, рекао је Југовић.

Он је нагласио да је општина успјела одржати финансијску стабилност, те додао да се у наредном периоду очекује наставак инфраструктурних пројеката.

„Када је у питању наставак активности, сигурно се ту издвајају капитални пројекти које очекујемо у наредном периоду, а то је изградња објекта ДИФ-а, изградња Полицијске управе, зграде општине и наравно, улагање у Јахорину. Ради се о изградњи цјевовода у вриједности од милион конвертибилних марака за пумпање воде из врела Праче до резервоара Младост који ће обезбиједити сигурност снабдијевања водом комплетне Јахоорине“, рекао је Југовић.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина осврнуо се на рад Скупштинске у протеклих годину дана. Он је додао да је Скупштинска већина, која је конституисана у јануару ове године, показала завидан ниво одговорности и озбиљности у раду, те донијела неколико важних стратегија у претходном периоду.

„У оквиру Госпојинских свечаности и свечана сједница Скупштине општине Пале је прилика да резимирамо период у протеклих годину дана. Ја ћу се осврнути на период од конституисања нове Скупштинске већине. Од јануара до данас имали смо укупно 8 сједница. Морам да кажем да је одборничка структура људи, иако се ради о релативно младим људима, показала један завидан ниво демократског рада. У претходном периоду донијели смо низ врло важних одлука које тек требају у наредном периоду да покажу резултате“, рекао је Шкипина.

Он је честитао добитницима признања општине Пале како колективним, тако и појединцима који представљају добар примјер да људи својим доприносом и залагањем могу допринијети просперитету заједнице.

Скупштина општине Пале колективне награде уручила је Болници “Србија”, Дому здравља “Пале” и Удружењу спортских риболоваца “Бистрица”, док су појединачне награде добили Гордана Милетић, Бранка Чугаљ, Лука Новосел и Недељко Јовановић.

Директор Болнице “Србија” Небојша Шешлија захвалио је у име добитника награда, те изразио задовољство што је СО Пале препознала труд запослених у овој здравственој установи у вријеме пандемије вируса корона.

“Иза нас је тежак период и одговорили смо задатку у највећој мјери. Здравствени радници и даље ће давати максимум у очувању здравља становништва Сарајевско-романијске регије”, рекао је Шешлија.

У оквиру “Госпојинских свечаности” поводом Дана општине Пале вечерас ће на Студентском тргу на Палама бити одржан концерт групе “Kербер”.

Filter 2019