Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /latinica

Ove sedmice vakcinisano 280 lica, a revakcinisano 482

Izvor: Srna

Vakcinu protiv virusa korona ove sedmice je bez najavljivanja primilo 280 građana Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, rečeno je Srni u Domu zdravlja Istočno Sarajevo odakle pozivaju građane na imunizaciju jer raste broj zaraženih koji nisu vakcinisani.

Koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Danko Vasiljević rekao je da su na raspolaganju bile vakcine “sinofarm”, “fajzer” i “sputnjik ve”, te dodao da su u istom periodu, od 16. do 20. avgusta, revakcinisana 482 građanina ovih lokalnih zajednica “sinofarmom” i “fajzerom”.

On je napomenuo da će se prva tri dana naredne sedmice vakcinacija bez najavljivanja i revakcinacija obavljati u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu, u starom terminu, od 8.00 do 18.00 časova.

“Onda će zbog početka školske godine biti određen drugi punkt za imunizaciju, o čemu će građani biti blagovremeno informisani”, istakao je Vasiljević.

Vasiljević je rekao da će najvjerovatnije od 30. septembra bar jedan dan u sedmici biti otvoren punkt za vakcinaciju u četiri područne ambulante, u Tilavi, Miljevićima, na Mladičkom Polju i u Vojkovićima.

“Sugerisaćemo ljekarima porodične medicine koji rade u tim ambulantama da od naredne sedmice prave spiskove zainteresovanih za vakcinaciju”, naglasio je Vasiljević i dodao da time žele da učine imunizaciju dostupniju stanovnicima koji žive na rubnim područjima ove dvije opštine.

Prema njegovim riječima, ovim iskorakom se želi omogućiti starijim ljudima, onima koji su slabije pokretni, da se vakcinišu na lokaciji koja im je najbliža mjestu življenja.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu, Vasiljević je napomenuo da se situacija pogoršava, jer kovid ambulanta ima sve veći broj pacijenata sa simptomima virusa korona.

On je naveo da je evidentirano 12 novozaraženih virusom korona, mlađe životne dobi, sa blažom kliničkom slikom, te dodao da nisu vakcinisani i da su došli sa odmora iz Crne Gore.

Vasiljević je apelovao da se građani koji su vakcinisani u Srbiji jave svojim ljekarima porodične medicine sa potvrdama koje su dobili, da bi mogli biti evidentirani u sistem o vakcinaciji i da bi se mogla steći prava slika o broju vakcinisanih stanovnika na području Istočnog Sarajeva.

Prvu dozu vakcine protiv virusa korona primilo je oko 6.200 građana Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, a 4.373 je primilo drugu dozu.

Filter 2019