Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Ове седмице вакцинисано 280 лица, а ревакцинисано 482

Извор: Срна

Вакцину против вируса корона ове седмице је без најављивања примило 280 грађана Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, речено је Срни у Дому здравља Источно Сарајево одакле позивају грађане на имунизацију јер расте број заражених који нису вакцинисани.

Kоординатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Данко Васиљевић рекао је да су на располагању биле вакцине “синофарм”, “фајзер” и “спутњик ве”, те додао да су у истом периоду, од 16. до 20. августа, ревакцинисана 482 грађанина ових локалних заједница “синофармом” и “фајзером”.

Он је напоменуо да ће се прва три дана наредне седмице вакцинација без најављивања и ревакцинација обављати у фискултурној сали Основне школе “Свети Сава” у Источном Новом Сарајеву, у старом термину, од 8.00 до 18.00 часова.

“Онда ће због почетка школске године бити одређен други пункт за имунизацију, о чему ће грађани бити благовремено информисани”, истакао је Васиљевић.

Васиљевић је рекао да ће највјероватније од 30. септембра бар један дан у седмици бити отворен пункт за вакцинацију у четири подручне амбуланте, у Тилави, Миљевићима, на Младичком Пољу и у Војковићима.

“Сугерисаћемо љекарима породичне медицине који раде у тим амбулантама да од наредне седмице праве спискове заинтересованих за вакцинацију”, нагласио је Васиљевић и додао да тиме желе да учине имунизацију доступнију становницима који живе на рубним подручјима ове двије општине.

Према његовим ријечима, овим искораком се жели омогућити старијим људима, онима који су слабије покретни, да се вакцинишу на локацији која им је најближа мјесту живљења.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву, Васиљевић је напоменуо да се ситуација погоршава, јер ковид амбуланта има све већи број пацијената са симптомима вируса корона.

Он је навео да је евидентирано 12 новозаражених вирусом корона, млађе животне доби, са блажом клиничком сликом, те додао да нису вакцинисани и да су дошли са одмора из Црне Горе.

Васиљевић је апеловао да се грађани који су вакцинисани у Србији јаве својим љекарима породичне медицине са потврдама које су добили, да би могли бити евидентирани у систем о вакцинацији и да би се могла стећи права слика о броју вакцинисаних становника на подручју Источног Сарајева.

Прву дозу вакцине против вируса корона примило је око 6.200 грађана Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева, а 4.373 је примило другу дозу.

Filter 2019