Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /латиница

На Сабор трубача у Гучи могу вакцинисани или тестирани

Извор: Срна

Вакцинисаним грађанима и онима са негативним PCR тестом биће омогућен улаз у ужу зону на Сабору трубача у Гучи, док је у широј зони предвиђено постављање бројних пунктова за тестирање невакцинисаних брзим антигенским тестовима, рекла је министар државне управе и локалне самоуправе Србије Марија Обрадовић.

-Локална самоуправа је направила одличан план, који у највећој могућој мери гарантује безбедност свим гостима Драгачевског сабора формирањем контролних прстенова – рекла је Обрадовићева након данашње сједнице Саборског одбора у Гучи.

Она је истакла да ће око 30 републичких и локалних инспекторских тимова од данас вршити контроле из својих основних надлежности и контролисати поштовање епидемиолошких мјера на сабору у Гучи, саопштено је из ресорног министарства.

Обрадовићева је истакла да је Сабор трубача, који ове године слави 60 година постојања, од изузетног значаја за културу и економију овог региона, али и промоцију српске традиције, због чега је важно да буде одржан, али уз рестриктиван приступ и поштовање свих епидемиолошких мјера.

Овогодишњи Сабор трубача у Гучи биће одржан од петка до недјеље, 13. до 15. августа.

Filter 2019